In dit e-magazine van IEXProfs alles over duurzaam beleggen
Niets stopt de duurzaamheidstrend
Ook voor duurzame beleggers verloopt de weg omhoog met hobbels. Het afbreken van bestaande structuren is nu eenmaal niet zo eenvoudig. Rob Stallinga (IEXProfs) ziet duurzame beleggers worstelen met tegenslagen, maar ziet ook dat volhouden loont - en moet.
Grote beleggers willen meer profiteren van energietransitie
In welke beleggingen zien toonaangevende beleggers wereldwijd voor de komende jaren de beste kansen? Dat vroeg Schroders aan 770 beleggers met maar liefst 34,7 biljoen dollar aan beheerd vermogen.
Groene beleggers zien alleen het topje van de ijsberg
Electrische auto's, windmolens en zonnepanelen trekken alle aandacht van duurzame beleggers. Volgens Raj Shant, client portfoliomanager bij Jennison Associates, is de terugdringing van CO2-emissies meer gebaat bij een bredere blik.
Structurele trends stimuleren duurzaam rendement
Het CT (Lux) Sustainable Outcomes Global Equity-fonds van Columbia Threadneedle Investments belegt in een aantal structurele trends die de wereld duurzamer moeten maken. Daarbij wordt de financiële kant van het verhaal niet uit het oog verloren.
"De financiële sector heeft een rol te spelen"
Hadewych Kuiper van Triodos Investment Management over de betekenis en het belang van impactbeleggen. “Het is een hardnekkige mythe dat impactbeleggen ten koste zou gaan van rendement.”
Het megarisico dat (bijna) niemand ziet
Het verlies van biodiversiteit is volgens De Nederlandsche Bank (DNB) een groot risico voor de financiële stabiliteit. Cardano heeft een methode ontwikkeld om dit verlies te meten en zo de beleggingsrisico’s in kaart te brengen. In gesprek met Dennis van der Putten, Chief Sustainability Officer bij Cardano.
Dividend Aristocrats met een groen randje
het onzekere beursklimaat speelt de defensieve kwaliteiten en constante dividendstroom van de Dividend Aristocrats in de kaart. State Street SPDR ETF’s biedt deze strategie nu ook aan in een duurzame variant
De noodklok luidt voor cleantech in Europa
Europa dreigt zijn sterke positie op het gebied van cleantech te verliezen. Daarmee zou een gigantische markt verloren gaan, die in 2030 een geschatte mondiale omzet van 600 miljard euro zal hebben bereikt.
Bevordert uitsluiting het rendement?
Bevordert het uitsluiten van 'foute' bedrijven het rendement? De lange termijn zegt van wel, schrijft kwantitatief beleggingsanalist Rik Lustermans van Rabobank.